Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Το στίγμα θα το δώσει ο λαός


Ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές και ενώ η παραπαίουσα κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια τεχνητή πόλωση, δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, από διεθνείς οίκους, ήρθαν να προστεθούν στην αβεβαιότητα των πολιτών.

Η όξυνση που επιχειρεί η κυβερνητική παράταξη, προσβλέποντας σε συσπείρωση των ψηφοφόρων της και άρα εκλογικά οφέλη, "θάβοντας" στην ουσία τα σκάνδαλα, κανένα ενδιαφέρον δεν έχει και είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.

Η απόφαση να κλείσει η Βουλή, με ταυτόχρονη παραγραφή, όποιων τυχόν, πολιτικών ευθυνών ήταν καθαρά πολιτική. Καμία σχέση δεν είχε με την αποφυγή της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

Ήταν επιτακτική ανάγκη ο έλεγχος της επικαιρότητας από πλευράς της κυβέρνησης. Το να πάει δηλαδή στις Ευρωεκλογές, με την ατζέντα των θεμάτων που τη βολεύει. Να ξεφύγει όσο το δυνατόν, από τη σκανδαλολογία των προηγούμενων ημερών, η οποία κυρίως αφορούσε τη Ν. Δημοκρατία.

Πιθανότατα να είναι λάθος, αλλά θα κοστίσει λιγότερο. Και λέω θα είναι λάθος γιατί τα θέματα της οικονομίας είναι τα πλέον σημαντικά στην λίστα της αντιπαράθεσης των κομμάτων για τις Ευρωεκλογές.

Τι θα βγει να πει η Νέα Δημοκρατία για την αποτυχημένη οικονομική της πολιτική; Ότι έχουμε αρνητική ανάπτυξη, ότι το έλλειμμα παραμένει υψηλό και ότι το χρέος της Ελλάδας εκτινάσσεται;

Κι όμως, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι αλήθεια και αποτέλεσμα της πεντάχρονης διακυβέρνησης της, δεν είναι κάτι που μπορεί να οπτικοποιηθεί και να πουλήσει στην τηλεοπτική δικτατορία της δημοκρατίας μας.

Άλλωστε θεωρούσαμε όλοι δεδομένο ότι κληροδοτήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε κάποιο βαθμό. Επίσης δεν είχαμε μεγάλες προσδοκίες από έναν Πρωθυπουργό άπειρο σχετικά με τη διαχείριση εξουσίας, αφού δεν είχε ποτέ του θητεύσει έστω σε κάποιο Υπουργείο και με δεδομένη τη δίψα στο σύνολο πλέον των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από την εικοσάχρονη περίπου αποχή από την εξουσία.

Για όλα υπάρχει μια δικαιολογία και μια λογική εξήγηση....

Εκείνο όμως που θα δώσει το στίγμα της ελληνικής κοινωνίας και τη δυνατότητα για σοβαρά συμπεράσματα θα είναι από τη μια το ποσοστό συμμετοχής στις Ευρωεκλογές και από την άλλη το αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή θα μας δείξει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει ο λαός τις πολιτικές εξελίξεις, αν θεωρεί ότι έχει δύναμη η ψήφος του και αν έχει πειστεί ότι μπορεί επιτέλους να υπάρξει μια ουσιαστική αλλαγή πλεύσης προς μια κατεύθυνση κοινωνικής πολιτικής.

Το αποτέλεσμα θα κρίνει ποιός είναι ικανότερος και όχι πλέον καταλληλότερος για την άσκηση αυτής της κοινωνικής πολιτικής.

Υπομονή λοιπόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: