Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Μα καλά... καθόλου τσίπα δεν έχουν επάνω τους;


Η τσίπα είναι λέξη σλαβικής, κατά πάσα πιθανότητα, προελεύσεως, που σημαίνει πέτσα, αλλά εναλλακτικά αναφέρεται και στην παχιά κρούστα των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, ότι η σημασία της ντροπής βγήκε από την αρχική σημασία της λέξης (πέπλος, τσεμπέρι), επειδή η γυναίκα που κυκλοφορούσε ακάλυπτη ήταν (όπως θεωρείται ακόμα σε ισλαμικές χώρες) αδιάντροπη, ξετσίπωτη.

Μεταφορικά αναφέρεται στη ντροπή και την έλλειψη ηθικής συμπεριφοράς, με σημείο αναφοράς τη σεξουαλική ηθική. Ο μη έχων τσίπα -ξετσίπωτος- είναι ο ξεδιάντροπος, ωσάν δεν έχει δέρμα, ο άσεμνος, ο ανήθικος χωρίς κανέναν φραγμό. Η γυναίκα ελευθέριων ηθών συχνάκις αποκαλείται ξετσίπωτη.

Μια χιουμοριστική άποψη θέλει η τσίπα να είναι το θυληκό του τσιπ.Όπως το τσιπ, έτσι και η τσίπα είτε υπάρχει εξαρχής στο σύστημα, είτε εμφυτεύεται κατά τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής του ατόμου-συστήματος προς βελτίωσιν των ήδη άθλιων χαρακτηριστικών του.

Στα δικά μας τώρα...

Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ διεθνή ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για την ανάδειξη εργολάβου τοποθέτησης τσίπας στα κυβερνητικά στελέχη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν την περίληψη διακύρηξης του έργου από το ΚΕΠ της γειτονιάς τους.

Κάπως έτσι θα έπρεπε να πράξει η Κυβέρνηση...για να πείσει το λαό.

Εκτός αν θεωρεί ότι έχει κλείσει τον κύκλο της και δεν την ενδιαφέρει ο λαός.

Όλα αυτά που ο ισχυρός κ. Καραμαλής περί καταπολέμησης της διαφθοράς και νταβατζήδων, επαγγελόταν πριν τις εκλογές του 2004, κατάφερε να κουκουλώσει-συγκαλύψει ή ακόμα και να παραγράψει στα 5 χρόνια διακυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας...

Και αφού μετά από 5 χρόνια πολιτικής απραξίας με τις γνωστές συνέπειες, κουράστηκε, αγόρασε το GRAN TURISMO 5 PROLOGUE PLATINUM μέσω e-shop -για να την βγεί στον ΓΑΠ σχετικά με την τεχνολογία-, έλιωσε κάμποσες μέρες και ξεχουράστηκε.Χαλάρωσε που λέμε.

Άλλωστε είχε φτάσει η ώρα να κυβερνήσει...

Πάει μια βόλτα από τη Βουλή και τί να δεί; Της πουτ... εεε με συγχωρείτε, της τρελής από τα σκάνδαλα. Κοινοβουλευτικές επιτροπές, ψηφοφορίες, ρεπορτάζ , ειδήσεις, παράθυρα, αποκλίνουσες συμπεριφορές πρωην Υπουργών, συγκλίνουσες νυν, για να μην χαθεί η κουτάλα κλπ.

Θυμηθείτε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν είχε παρακολουθήσει το κεντρικο δελτίο ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού γιατί το Play ήταν συνδεδεμένο στη μεγάλη (που λέει και ο πατέρας μου) LCD 42" FULL HD στο σαλόνι...

Πλησίαζαν και οι Ευρωεκλογές και με το που είδε την κατάσταση λοιπόν λέει δε γαμ... εεε με συγχωρείτε και πάλι, δεν πάει στην ευχή...ας την κλείσουμε.

Και πήρε την απόφαση να κλείσει τη Βουλή...Ούτε σκάνδαλα,ούτε σκοτούρες,ούτε ερωτήσεις, ούτε επερωτήσεις,ούτε διαβιβάσεις δικογραφιών κλπ.

..........................................................................................................

Μα καλά... καθόλου τσίπα δεν έχουν επάνω τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: