Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Για το Θιβέτ ρε γαμώτο...

Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα παράδοξα, και μας κάνουν να απορούμε.Διότι εμείς οι Έλληνες και δη οι από την Ολυμπία καταγόμενοι,έχουμε μια κουλτούρα!!Πως να το κάνουμε;Και υπερβολική αγάπη για τον τόπο μας, για την προστασία του, για την ανάδειξη της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Ήρθανε μια μέρα λοιπόν κάτι τύποι -Θιβετιανοί ήταν- να βεβηλώσουν τον ιερό τόπο μας.Αν είναι ποτέ δυνατόν.Τον τόπο που λατρεύουμε και σεβόμαστε, τον τόπο που προστατεύουμε, τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Εμείς κάναμε τα πάντα να τον προστατέψουμε από τις πυρκαγιές, δώσαμε μάχη να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο η προτομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και παλέψαμε με τα συμφέροντα προκειμένου να ονομάσουμε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου "ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΤΣΗ".
Αλλά δεν είμαστε υπερβολικοί.Ο μπαρμπα-Γιάννης ο Λάτσης και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι μεγάλοι ευεργέτες του τόπου μας.Δεν λέμε και ο Βικέλας με τον Κουμπερτέν ήταν αλλά ποιός τους γ***** αυτούς τώρα;Ότι είχαν να προσφέρουν το προσέφεραν.
Άλλωστε τι ήθελαν στην Ολυμπία αυτοί;Για τους Θιβετιανούς λέω...Την Ολυμπία της Εκεχειρίας,του Φωτός που μεταλαμπαδεύει σε όλον τον κόσμο τις πανανθρώπινες αξίες της Ειρήνης,της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης;
Αν έχουν προβλήματα, να τα λύσουν μόνοι τους, γιατί εμείς φυτεύουμε νυχθημερόν και δεν προλαβαίνουμε.
Καλά δεν τα λέω κυρ Δήμαρχέ μου;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

l;kdfrtglkrtkbjn

Ανώνυμος είπε...

μεγειες (;!) το μπλογκ! αυτα ειναι..

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχάς καλορίζικος στa blogs, και καλή δύναμη . Το ζήτημα που επέλεξες να ασχοληθείς είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα και πολύ ευαίσθητο . Η Ολυμπιακή Γη έχει χιλιάδες χρόνια ιστορία , έχει αυτό το παρόν που της έχουμε επιλέξει (σ'αυτό έχουμε εμείς την ευθύνη ) και στο χέρι μας είναι να έχει και μέλλον.
Δεν θα μπω στην ουσία των όσων γράφεις από το πρώτο σχόλιο μου , αν και σε πολλά συμφωνώ μαζί σου.
Μια ερώτηση μάνο για προβληματυσμό θα καταθέσω.
Πολλές ομάδες σε όλο το κάσμο έχουν δίκαια αιτήματα τι θα λέγες να τα διεκδικούσαν όλοι μέσα στην ιερή Άλτη ? Ποιά η γνώμη σου για την εκεχειρία ?

Πολίτης της Ολυμπίας .

ΥΓ : Καλό είναι να το διαδώσουμε το blog για να ανταλλάσσουμε απόψεις.

Olympios είπε...

Φίλε πολιτη της Ολυμπίας δεν καταλαβαινω την ερώτηση για την Εκεχειρία...Προφανώς και λόγω αριστερής ιδεολογίας είμαι κατά των πολέμων και υπερ των αντιπολεμικών συλλαλητηρίων(μόνο αυτό μπορώ να πω).
Δεν κατανοώ την ιερότητα του χώρου της Άλτης και πως μπορεί να αμαυρωθεί από μια ειρηνική διαμαρτυρία.
Συμφωνώ ότι η ευθύνη είναι δική μας για την κατάντια μας και ότι είναι στο χέρι μας να αλλάξει μια κατάσταση, σχετικά με την Ολυμπία.
Στόχος μας πρέπει να είναι η τουριστική ανάπτυξη της Ολυμπίας με ταυτόχρονη την προστασία της Πολιτιστικής και Πολιτισμικής μας κληρονομιάς και όχι το αν θα διαδηλώσει κάποιος με τη σημαία του Θιβέτ ή με ένα πανώ ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο...

ΥΓ:Βοηθήστε και εσεις για να διαδοθεί το blog

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΥΜΠΙΕ ΓΙΑ ΣΟΥ
χθές στην Ολυμπία ήσαν 35 απολυμενοι από την σπάρτη που ήθελαν να μπουν στο χώρο και να διαδηλώσουν .Έπρεπε να τους αφήσουν ? Φαντάσου 5 Σκοπιανούς οι οποίοι νομίζουν ότι έχουν δίκιο να άνοιγαν ένα πανό macedonia για να μάθει ο κάσμος ότι η χώρα που δίνει τη φλόγα και μιλάει για αυτοδιάθεση και ειρήνη δεν τους αφήνει να έχουν το όνομα που θέλουν .Τι θα έλεγες. Σε λίγα χρόνια η αφή της Ολυμπίας θα γινόταν όπως η διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης που κάθε χρόνο ανεβαίνουν και διαμαρτύρονται όλοι .
¨ομως χθες έγινε κάτι πολύ σοβαρό που πέρασε απαρατήρητο. Ο Ζακ Ρογκ πρόεδρος της ΔΟΕ μέσα στο στάδιο χωρίς καμιά ντροπή ευχαρίστησε την coca cola και την samsung για τις χορηγίες τους .ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ. Αυτό πιστεύω ότι πρέπει να αναδείξουμε .
Πολίτης της Ολυμπίας
ΥΓ Για την εκεχειρία θα κουβεντιάσουμε την επόμενη φορά