Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Ο νέος Ύμνος (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Αρχαίο πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατέρα, του ωραίου του μεγάλου και του αληθινού, κατέβα φανερώσου και ευλόγησε εδώ πέρα την coca-cola και τη samsung...

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Δεν θέλουμε άλλες "φλόγες" στην Ολυμπία...




Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την ημέρα της αφής, θα υπάρχει στην Ολυμπία και ανώτατο κλιμάκιο της ΠΥ προκειμένου να μην ξεφύγει η φλόγα και θρηνήσουμε και άλλα θύματα.


Επίσης ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Λιάπης δεν θα συνοδεύεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου του, για να μην υπάρχουν συνειρμοί με τον κ. Ζαχόπουλο.


Ο πρώην Υπ. Πολιτισμού κ. Τατούλης δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στην τελετή της αφής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Υπ. Πολιτισμού, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και οχλήσεις του προς τον κ. Αδιαφθορο-Πρωθυπουργό Καραμανλή.


Στην αρχή της Ολυμπίας θα υπάρχει τρενάκι (όχι του ΟΣΕ, ένα ψεύτικο), όπου θα επιβιβάζονται οι επισκέπτες και θα μεταφέρονται στον Αρχαιολογικό χώρο.Ο ΟΣΕ θα έχει έκτακτα δρομολόγια ( με κανονικά τρένα) από το Κατάκολο για την Ολυμπία τα οποία θα σταματούν στον σταθμό και μετά οι επισκέπτες-τουρίστες θα επιβιβάζονται στο (ψεύτικο) τρενάκι(όχι του ΟΣΕ).


Ο Δήμαρχος της Αρχ. Ολυμπίας κ. Αηδόνης θα κάνει ειδική μνεία στο πρόσωπο του Υπ. Πολιτισμού κ. Λιάπη για την σημαντική συμβολή του στην απόλυση των συμβασιούχων της Ολυμπίας , δύο μέρες μετά την επίσκεψή του και τις διαβεβαιώσεις του ότι θα εξετάσει το ζήτημά τους (αφού οι εργαζόμενοι είχαν πάει σπίτια τους μετά την δουλειά, ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς).


Τέλος την παρουσίαση και τον σχολιασμό της τελετής δεν θα κάνει φέτος ο Αλέξης Κωστάλας αλλά ο Λάκης Λαζόπουλος(γιατί έχει έρεισμα στη νεολαία) και οι αδελφές Μαγγίρα (λόγω προϋπηρεσίας στη EUROVISION).


Και 22 διμοιρίες των ΜΑΤ για να μπαγλαρώσουν όποιον Θιβετιανό τολμήσει να κουνηθεί...


Καλή επιτυχία!

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Για το Θιβέτ ρε γαμώτο...

Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα παράδοξα, και μας κάνουν να απορούμε.Διότι εμείς οι Έλληνες και δη οι από την Ολυμπία καταγόμενοι,έχουμε μια κουλτούρα!!Πως να το κάνουμε;Και υπερβολική αγάπη για τον τόπο μας, για την προστασία του, για την ανάδειξη της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Ήρθανε μια μέρα λοιπόν κάτι τύποι -Θιβετιανοί ήταν- να βεβηλώσουν τον ιερό τόπο μας.Αν είναι ποτέ δυνατόν.Τον τόπο που λατρεύουμε και σεβόμαστε, τον τόπο που προστατεύουμε, τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Εμείς κάναμε τα πάντα να τον προστατέψουμε από τις πυρκαγιές, δώσαμε μάχη να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο η προτομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και παλέψαμε με τα συμφέροντα προκειμένου να ονομάσουμε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου "ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΤΣΗ".
Αλλά δεν είμαστε υπερβολικοί.Ο μπαρμπα-Γιάννης ο Λάτσης και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι μεγάλοι ευεργέτες του τόπου μας.Δεν λέμε και ο Βικέλας με τον Κουμπερτέν ήταν αλλά ποιός τους γ***** αυτούς τώρα;Ότι είχαν να προσφέρουν το προσέφεραν.
Άλλωστε τι ήθελαν στην Ολυμπία αυτοί;Για τους Θιβετιανούς λέω...Την Ολυμπία της Εκεχειρίας,του Φωτός που μεταλαμπαδεύει σε όλον τον κόσμο τις πανανθρώπινες αξίες της Ειρήνης,της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης;
Αν έχουν προβλήματα, να τα λύσουν μόνοι τους, γιατί εμείς φυτεύουμε νυχθημερόν και δεν προλαβαίνουμε.
Καλά δεν τα λέω κυρ Δήμαρχέ μου;